Verhitte burenruzie op Kaalheide eindigt onbeslist

Roda JC heeft in haar vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld tegen Alemannia. Op Sportpark Kaalheide eindigde het chaotische duel tegen de Duitsers, die een helft lang met 10 man speelden, in 1-1.

De vele supporters, afkomstig van beide zijden van de landsgrens, die de vriendschappelijke ontmoeting bezochten, kregen aanvankelijke een tamme confrontatie te zien. De thuisploeg, die aantrad zonder de geblesseerden Ramos, Monteyne, Jansen en Pluim en de gepasseerde Höcher, leed in het eerste half uur veel balverlies en Alemannia, tegenwoordig uitkomend in de Duitse Regionalliga, kon daar voetballend niet veel beters tegenover zetten.

Het duel ontvlamde zo’n 5 minuten voor de rust. Roda-middenvelder Nathan Rutjes ging verhaal halen nadat hij een tik had gekregen van zijn persoonlijke tegenstander, waarna een opstootje tussen de partijen ontstond. De scheidsrechter trakteerde daarop Rutjes en 2 spelers van Alemannia op een gele prent. Een handvol minuten later werd Mitchell Paulissen in scoringspositie, binnen het zestienmetergebied, neergehaald. Het leverde voor Alemannia-verdediger Lünen zijn tweede gele kaart en dus rood op, waarna Frank Demouge de toegekende penalty snoeihard binnenschoot. Zo kende de eerste helft, met 2x geel voor Roda en 4x geel (waarvan 2 omgezet in 1 rode) voor Alemannia, een tumultueus einde.

In het tweede bedrijf mochten ook de Duitsers aanleggen voor een strafschop, nadat Roda-goalie Van Leer, volgens de arbiter middels een overtreding, een fout van Van Peppen had moeten corrigeren. De strafschopspecialist van de gasten toonde zich vervolgens bepaald geen strafschopspecialist, want hij plantte de bal vanaf 11 meter bovenop de lat van de opgeluchte Van Leer. De 1-0 voorsprong voor de Kerkradenaren werd zo in stand gehouden. Het team van René Trost bleek, ondanks de numerieke meerderheid binnen de lijnen, echter niet in staat om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken; De veelal gehanteerde lange bal op spits Frank Demouge bleek bepaald niet effectief. Intussen bleven de tackles van de ietwat opgefokte Duitsers maar komen, waardoor zij in het restant nog twee gele kaarten mochten bijschrijven; dat had zeker hoger kunnen uitvallen.

Zo’n 10 minuten voor tijd kwamen twee hoofdrolspelers in dit Kerkraads theaterstuk opnieuw in de spotlights te staan; de toch al niet bijster indrukwekkend spelende Van Peppen beroerde in het eigen strafschopgebied de bal met de hand, waarna de dienstdoende arbiter, die net als Van Peppen tijdens het hele duel de weg al aardig kwijt leek te zijn, Alemannia Aachen voor de tweede maal een strafschop toekende. Hoewel Van Leer er nog aanzat, verdween deze Duitse poging wél in het doel; 1-1. Het zou tevens de eindstand blijken van dit ‘vriendschappelijke’ duel.

Bij Roda speelde Crescendo van Berkel, een Sparta-verdediger die deze week op proef is in Kerkrade, het hele duel mee en maakte daarbij een prima indruk. Datzelfde gold voor linksbuiten Brian Jacobs. Het jeugdproduct was wellicht de beste man aan Limburgse zijde in een verder pover duel van de mannen van René Trost.

Opstelling Roda JC:
Van Leer – Dijkhuizen (’46 Wijnen), Letschert, Van Berkel, Van Peppen (’81 Werker) – Rutjes (’46 Thong), Van Hyfte, Paulissen (’46 Höcher) – Lagouireh (’75 Bösing), Demouge (’75 Cicilia), Jacobs.

Er zal nog een fotoverslag van dit duel gepubliceerd worden op rodajclive.wordpress.com

Foto: Roda JC Live

2 gedachten over “Verhitte burenruzie op Kaalheide eindigt onbeslist”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s